OPEL ALKATRÉSZEK A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGBÓL


MIT JELENT AZ, HOGY EGY ALKATRÉSZ A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGBÓL SZÁRMAZIK?
Az, hogy egyes alkatrészek idővel elkopnak vagy elhasználódnak, még nem jelenti azt, hogy teljesen értéktelenek. A használt, de eredeti Opel alkatrészek egy részét teljeskörűen felújítják. Visszakerülnek az Opelhez, ahol darabjaira szedik majd az összetevők felújítása és/vagy új összetevőkkel való pótlása után újra összeszerelik. Az ilyen típusú, a felújított és új elemek kombinációját tartalmazó alkatrészt nevezzük a körforgásos gazdaságból származó Opel alkatrésznek.


OLYAN, MINT AZ ÚJ, CSAK OLCSÓBB!
A körforgásos gazdaságból származó Opel alkatrészek megfelelnek a legmodernebb technológiai előírásoknak. Az ipari szabványok szerinti felújítási folyamatnak, az ISO szabályozásnak és az Opel mérnöki szakértelmének köszönhetően garantáltan magas a minőség. Az elektronikus alkatrészeket a legújabb szoftverekkel frissítik, illetve a mechanikai alkatrészeket a legújabb technológiai fejlesztések alkalmazásával újítják fel, akárcsak az eredeti Opel alkatrészek esetében. A felújított eredeti Opel alkatrészek ezáltal olyanok, mintha új Opel alkatrészek lennének és kiváló ár-érték arányt képviselnek, mivel akár 50%-kal is kedvezőbb az áruk az új Opel alkatrészek árához képest.


FELÚJÍTÁSI FOLYAMAT
Az eredeti Opel alkatrészek felújítása szigorú szabványok szerint zajlik. Az alkatrész szétszerelése után alapos tisztítást és mérést is magába foglaló vizsgálat következik. Minden összetevőnek meg kell felelnie a gyári alkatrészekre vonatkozó tűréshatároknak, különben selejtezésre kerülnek. A gépjármű biztonsága szempontjából fontos, hogy a kopásra és az elhasználódásra hajlamos összetevőket (pl. csapágyak, tömítések) illetve azokat, melyek hatással vannak a teljesítményre vagy a várható élettartamra, új alkatrészre cseréljék. Valamennyi készre szerelt, felújított Opel alkatrészt 100%-ban az eredeti Opel alkatrészekre vonatkozó előírásoknak megfelelően tesztelnek.


HASZNOS A KÖRNYEZETNEK
A körforgásos gazdaságból származó Opel alkatrészek alapvetően hozzájárulnak az energia-megtakarításhoz és a természeti erőforrások megóvásához. A fő összetevők ismételt felhasználásával (pl. ház) évente több tonnányi nyersanyagot lehet megtakarítani. Európában az Opel által újrahasznált évente közel 500.000 egységnyi alkatrész nagyon fontos szerepet tölt be a környezet védelmének segítésében.