Mi a myOpel?

A myOpel az Opel világába vezető ajtó. A myOpel webportál egyedi ajánlatokat biztosít Opelje karbantartásához, szervizidőpontok foglalásához, továbbá hozzáférést nyújt az OpelConnect szolgáltatásokhoz és sok más egyébhez.
 

Kinek szól a myOpel?

Az ügyfelekre szabott szolgáltatásaival a myOpel tökéletes mindenki számára, aki Opel tulajdonos.
  

Hogyan tudom a legtöbbet kihozni a myOpelből?

Minél jobban ismerjük Önt és Opeljét, annál jobban testre tudjuk szabni szolgáltatásainkat és ajánlatainkat. Ehhez töltse ki elérhetőségeit a Profil menüben, adja hozzá a gépjárművét vagy gépjárműveit a myOpel fiókjához és válassza ki a legközelebbi/kedvenc Opel Márkaszervizét!
 

Hol találok Opel ajánlatokat?

Ajánlatainkat közvetlenül a bejelentkezés után találja meg az Áttekintés oldalon. Amennyiben megadott nekünk bizonyos információkat autójáról és választott kedvenc Opel Márkaszervizt, akkor a látott ajánlatok kizárólag Önnek és Opeljének szólnak.
 

Hol vehetem igénybe a ezeket az ajánlatokat?

Bármely részt vevő Opel Márkaszervizben igénybe veheti ajánlatainkat. A Márkaszerviz menüben megtalálhatja az Önhöz legközelebbi/kedvenc Opel Márkaszervizt és kedvencként elmentheti őket a myOpel fiókjába.

Mi az a szerviz emlékeztető?

A szerviz emlékeztető olyan eszköz, amely értesíti Önt, ha a gépjárművén bármilyen ellenőrzésre van szükség. Miután bejelentkezett myOpel fiókjába, adja hozzá Opelje alvázszámát fiókjához és mi megadjuk Önnek, mikor esedékes a következő szerviz.
 

Hogyan működik a szerviz emlékeztető?

Az autó adataiból a myOpelnek csak az alvázszámra van szüksége. Ezután megtudhatjuk, hogy a regisztráció időpontja alapján, mikor van szüksége Opeljének szervizre. Ha aktiválni kívánja ezt a szolgáltatást, bejelentkezett myOpel fiókjába, adja hozzá Opelje alvázszámát myOpel fiókjához. Győződjön meg arról, hogy megengedi, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot azáltal, hogy beállítja a kapcsolat preferenciáit a Profil menüben.
 

Milyen gyakran kell szervizelnem a gépjárművemet?

A szerviz előírás különböző lehet modellenként, motor típusonként, a pontos előírásokat az autó kezelési kézikönyvben találja. Természetesen a választott Opel Márkaszervize pontosan ismeri, hogy milyen karbantartásra van szüksége az autójának, forduljon hozzájuk bizalommal.
 

Hogyan használhatom az online szerviz bejelentkezést?

Ezt az online eszközt az Opel Márkaszervizekben történő szerviz-bejelentkezésre használhatja. Azt is előzetesen tudathatja velük, hogy éppen mire van szüksége Opeljének. A szerviz bejelentkezési igény elküldését követően az Opel Márkaszerviz felveszi Önnel a kapcsolatot.
 

Hogyan tudom pótolni a kezelési kézikönyvet?

A kezelési kézikönyv elérhető online formában a myOpel fiókban a gépjármű hozzáadását követően Felhasználói kézikönyv menüben. Alternatív megoldásként a felhasználói kézikönyv ide kattintva is elérhető.
 

Hol lehet megvásárolni eredeti Opel alkatrészeket, illetve eredeti Opel tartozékokat és mennyibe kerülnek?

Kérjük, forduljon az Opel Márkaszervizek alkatrész részlegéhez, akik segítenek megtalálni, amire Önnek és gépjárművének szüksége van. Eredeti Opel tartozékok böngészéséhez használhatja az online tartozék katalógust, ami ide kattintva is elérhető.


Honnan tudhatom, hogy frissítenem kellen Opelem térképeit vagy szoftverét?

Amennyiben az elmúlt 1 évben (vagy annál régebben) nem frissítette járműve térképét, akkor itt az ideje. Jelentkezzen be myOpel fiókjába, hogy ellenőrizze az elérhető legújabb térkép- és szoftverfrissítéseket. Minden frissítés javítja a navigációs rendszer útválasztási pontosságát és általános funkcionalitását. Takarítson meg időt és üzemanyagot azzal, hogy már elsőre a kívánt célállomásra érkezik.
 

Hol találom meg a frissítéshez szükséges instukciókat?

Jelentkezzen be myOpel fiókjába, hogy ellenőrizze az elérhető legújabb térkép- és szoftverfrissítéseket. Amennyiben még nincs jármű a virtuális myOpel garázsában, úgy a jármű azonosító számának, azaz alvázszámának (VIN) megadásával a Gépjármű hozzáadása menüpontban ezt megteheti. Az alvázszám megtalálható a Forgalmi Engedély E pontjánál, illetve az autón is az alábbi helyeken:
     Műszerfal: Ellenőrizze a műszerfalat a vezető oldalon ott, ahol a szélvédővel találkozik (az autón kívülről látszik).
     Ajtó oszlop: Ellenőrizze a vezető oldali ajtó oszlopot ott, ahol az ajtó takarja zárt állapotban.
Opel modelljétől függően a myOpel a megfelelő frissítéseket ajánlja fel, melyek letöltésével elérhetővé válnak a térkép és / vagy a szoftverfrissítés utasításai.
Ha még nincs myOpel fiókja, látogasson el a my.opel.hu oldalra, vagy töltse le a myOpel alkalmazást, és regisztráljon új felhasználói fiókot. Miután bejelentkezett myOpel fiókjába, vegye fel Opeljét a virtuális garázsba. Az elérhető térkép- és szoftverfrissítésekkel kapcsolatos további információkért keresse meg a Jármű adatok menüpontot.

 

A TÉRKÉPFRISSÍTÉS TARTALMAZZA A NAVIGÁCIÓS RENDSZER ÚJ FUNKCIÓIT?

Néhány térképfrissítés új funkciókat tartalmazhat. Az egyes jellemzők és adatok azonban navigációs rendszerenként változnak.


Telepíthetem én magam a térkép frissítést?

A legtöbb esetben a térképfrissítéseket a jármű tulajdonosa is telepítheti. Ha többet szeretne megtudni az Opel elérhető frissítéseiről, lépjen a myOpel fiók Jármű adatok menüpontban.
 

A térképfrissítés működni fog más gépjármű esetén is?

Általánosságban elmondható, hogy nem. A térképfrissítések egyedülállóak egy adott jármű navigációs rendszeréhez. A navigációs rendszerek modellenként és egyes esetekben évről évre változnak.
 

A térképfrissítés telepítése nem sikerült. Mit tegyek?

Látogasson el a GYIK menüpontba és a Kapcsolat részben található e-mail vagy telefon elérhetőségek egyikén vegye fel Velünk a kapcsolatot. Munkatársaink ellenőrizhetik, hogy a megfelelő térképfrissítéssel rendelkezik-e, és hogy követi-e a megfelelő telepítési folyamatot.
 

Hogyan állíthatom vissza a navigációs rendszeremet a gyári beállításaira?

Kérjük, forduljon a legközelebbi/kedvenc Opel Márkaszervizéhez a gyári beállítások visszaállításához.
 

Műszaki/technikai problémám van a navigációs rendszeremmel kapcsolatban. Kihez fordulhatok?

Kérjük, forduljon a legközelebbi/kedvenc Opel Márkaszervizéhez.


 

Meg kell adnom az összes személyes adatomat a Profil menüben?

Lehetőség szerint kérjük, töltse ki a profiljában szereplő összes mezőt. Minél jobban ismerjük Önt és az Opeljét, annál jobban testre tudjuk szabni szolgáltatásainkat és ajánlatainkat.
 

Több Opel gépjárművet is regisztrálhatok?

Igen, legfeljebb négy jármű regisztrálható egy myOpel fiókban. A myOpel által kínált összes funkció feloldásához kérjük, hogy az Önhöz legközelebbi/kedvenc Opel Márkaszervizben igazolja a gépjármű(vek) tulajdoni jogviszonyát.
 

Hogyan változtathatom meg az adataimat?

Az adatok megváltoztatása a Profil-ban, közvetlenül a felhasználóneve alatt lévő legördülő menüben lehetséges.
 

Miért kell megadnom az alvázszámot?

Ha pontos információkat szolgáltat nekünk az Opeljéről és megadja az alávszámot, testreszabhatjuk szolgáltatásainkat és ajánlatainkat az Ön számára.
 

Hol találom az alvázszámot?

Az alvázszám megtalálható a Forgalmi Engedély E pontjánál. Ezen kívűl az alvázszám megtalálható az autón is az alábbi helyeken:

    Műszerfal: Ellenőrizze a műszerfalat a vezető oldalon ott, ahol a szélvédővel találkozik (az autón kívülről látszik).
    Ajtó oszlop: Ellenőrizze a vezető oldali ajtó oszlopot ott, ahol az ajtó takarja zárt állapotban.

 

Hogyan tudom megváltoztatni gépjárművem adatait?

Az alvázszám megadásával gépjárművével kapcsolatos főbb adatai elérhetőek lesznek a myOpel fiókjában. Az alvázszám hozzáadását követően a Jármű adatok menüpontban megtalálja a kiválasztott járművel kapcsolatos adatokat.

Nem kaptam aktiváló e-mailt. Hogyan tudok bejelentkezni?

Elsőként ellenőrizze levelezőfiókjának Spam mappáját. Ha a fiók aktiválásáról szóló e-mail még nincs ott, akkor kérjük, próbáljon bejelentkezni. Sikertelen bejelentkezés esetén kattintson az "Elveszett aktivációs link"-re.
 

Elvesztettem vagy elfelejtettem a jelszavam, hogyan tudom visszaállítani?

Amennyiben elfelejtette a jelszavát, akkor létrehozhat egy új jelszót, ha rákattint a "Bejelentkezés" gombra, majd kiválasztja az "Elfelejtette jelszavát?" linket.
 

Hogyan törölhetem a myOpel fiókomat?

Fiókját bármikor törölheti, azonban sajnálattal értesülünk ezen szándékáról. Törölhet bizonyos információkat a Profil menüből, vagy eltávolítahtja a teljes myOpel fiókját. Ehhez kattintson a "Leiratkozás a myOpel-ről" gombra a Profil menüben, majd erősítse meg. A fiók deaktiválása nem változtatja meg a jóvááhagyott értesítési csatornákon történő kapcsoaltfekólvételt. A kapcsolatfelvétel letiltásához kérjük, frissítse a kommunikációs preferenciákat, mielőtt kiválasztja a „Leiratkozás a myOpel-ről” lehetőséget.
A myOpel fiók eltávolításával a myOpel alkalmazás és - amennyiben elérhető - az OpelConnect fiókja nem törlődik. A myOpel alkalmazás és/vagy az OpelConnect fiók eltávolításához vagy kikapcsolásához kérjük, jelentkezzen be közvetlenül, és kövesse az adott platformon megjelenő utasításokat.
Fiókja és az összes kapcsolódó adat végleges törléséhez kérjük, küldje el e-mailben kérését e-mailben: privacyrights@wallisautomotive.eu.
 

A myOpel oldal előző verziójának a felhasználója voltam. A korábbi bejelentkezési adataim továbbra is működnek?

Igen, működik. Meglévő fiókját és bejelentkezési adatait átimportáltuk az új myOpel oldalra, így továbbra is bejelentkezhet, mint általában. Az új myOpel oldalra történő első bejelentkezéskor kérjük, kövesse az oldal utasításait és erősítse meg myOpel fiókját.
 

Mi történik, ha új e-mail címem van vagy már nem tudok hozzáférni az e-mail fiókhoz, amellyel korábban regisztráltam?

Ha új e-mail címe van vagy nem tudja elérni a korábbi e-mail címet, de emlékszik a jelszavára, akkor lépjen be a myOpel fiókja Profil menübe (felhasználónév alatt található legördülő menüben) és módosítsa az e-mail címet. Amennyiben nem emlékszik a jelszavára és nem fér hozzá a régi e-mail címéhez, úgy sajnos újra regisztrálnia kell és létrehozni egy új myOpel fiókot.

Biztonságban vannak az adataim?

Igen, nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet. Az Ön adatainak kezelésével kapcsolatos részletes információkért kérjük, tekintse meg adatvédelmi irányelveinket.
 

Hová kerülnek az adataim és hol tárolják őket?

Az összes myOpelre vonatkozó információt Európában tárolják. Az Ön adatait biztonságosan és bizalmasan kezeljük. Az Ön adatainak kezelésével kapcsolatos részletes információkért kérjük, tekintse meg adatvédelmi irányelveinket.
 

Mi az opt-in?

Az opt-in alapvetően lehetővé teszi a jobb szolgáltatások és ajánlatok beszerzését tőlünk. Minél többet tudunk Önről, annál jobban tudjuk gondoskodni autójáról.
 

Hogyan lehet lemondani a kommunikációt (opt-out)?

Bármikor lemondhat a marketing-kommunikációról, ha szerkeszti a Profil menü kapcsolat-beállítási preferenciáit.
 

Hogyan változtathatom meg a profil adataimat?

Lépjen a Profil menübe, amelyet a felhasználónév alatt található legördülő részben talál, ahol látni fogja az aktuális adatait. Frissítse adatait, majd válassza a "Mentés” lehetőséget!

Hogyan léphet kapcsolatba velünk?

 

Opel Automobile GmbH
Bahnhofsplatz
65423 Rüsselsheim am Main
GERMANY
Kapcsolatfelvételi űrlap

Adatvédelmi kapcsolat: privacyrights-opel@mpsa.com
 

Hol tudom megkeresni a hozzám legközelebb eső Opel Márkaszervizt?

Az Önhöz legközelebb eső Opel Márkaszerviz megtalálásához lépjen be myOpel fiókjába és a Márkaszerviz menüben lehetősége van kereskedőt keresni név, város vagy jelenlegi helyzet alapján.